Skulptura Filipa Višnjića autora Obrada Lukića krasiće ugljevički Centar za kulturu /VIDEO/

U Ugljeviku se održava sedma Likovna kolonija. Okupila je umjetnike koji se predstavljaju slikarstvom, vajarstvom, umjetničkom fotografijom i duborezom. Među njima je i Obrad Lukić, čija će skulptura Filipa Višnjića, na kojoj trenutno radi, krasiti ubuduće unutrašnjost ugljevičkog Centra za kulturu.

Oko dvije decenije Obrad Lukić se bavi kiparstvom. Ovaj rođeni Majevičanin, pored interesovanja za vajarstvo, dobar je i slikar, a svoje umijeće predstavljao je na brojnim kolonijama u Mađarskoj, Slovačkoj, Ukrajini. Otkriva nam da je kiparstvo i slikarstvo usavršio u Sloveniji.

Obrad je učesnik sedme Likovne kolonije koja se održava u Ugljeviku, gdje radi na skulpturi Filipa Višnjića u orahovom drvetu.

Vođen umjetničkom vizijom i stvaralačkom slobodom  uz pomoć motorke i dleta ovaj neobični stvaralac od parčeta drveta stvara prava umjetnička remek djela.Skoro svako drvo, osim bukovog koje brzo puca i trune,  zahvalno je kaže naš sagovornik za obradu.

Statua Filipa Višnjića, visoka jedan metar,po kojem ime nosi ugljevički Centar za kulturu i na kojoj  Obrad trenutno radi, krasiće unutrašnjost ovog objekta kulture.

Likovna kolonija “Ugljevik 2021” u organizaciji Centra za kulturu “Filip Višnjić” i Misijskog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske koja će trajati do 26. avgusta okupila je osam učesnika, akademskih slikara iz Republike Srpske i Srbije.Specifičnost ove kolonije jeste da ima tri pridružena člana iz Ugljevika i Lopara, pri čemu je, osim slikarstva zastupljeno i vajarstvo, umjetnička fotografija i duborez.Ove godine prateći program uz koloniju je i besplatna škola slikanja i vajanja za djecu uzrasta od pet do 15 godina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *