SKUD “Semberija” – čuvar tradicije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo nakon susreta sa predstavnicima Srpskog kulturnog umjetničkog društva “Semberija” što grad ima ustanovu kulture ovog ranga i najavio da će Gradska uprava, kao i do sada, podržavati one koji Bijeljinu predstavljaju na najbolji način.

Direktor SKUD-a “Semberija” Branka Marković Savčić rekla je da ih Gradska uprava vjerno i nesebično prati tokom svih godina postojanja, što im i te kako olakšava rad.

“Čuvajući naše `juče` gradimo naše `sutra`, odnosno čuvamo autentičnost nacije”, istakla je Savčić.

Ona je istakla da Društvo čine Veliki narodni orkestar, šest grupa, radionice ručnih radova, etno ženska i muška vokalna grupa, a uskoro će imati i tamburaški orkestar, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kao poseban biser Društva, istakla je veteransku sekciju narodnih igara, koja trenutno broji 112 članova.

Savčićeva je naglasila da se sve aktivnosti odvijaju u prostorijama Drupštva uz poštovanje preporučenih mjera da bi se spriječilo širenje virusa korona, kao i da je uprkos pogoršanoj epidemiološkoj situaciji veoma mali broj članova koji ne dolazi na probe.

“Najmlađe članove dovode roditelji, članovi starijeg uzrasta dolaze uz saglasnost roditelja, a najstariji na ličnu odgovornost”, pojasnila je Savčićeva.

Komentari: