Škola u Pučilama u novom ruhu zahvaljujući Slavenku Ristiću

Nova školska godina u Područnoj Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Pučilama za đake će početi u novom ruhu, zahvaljujući privredniku i lideru Republičke stranke Srpske Slavenku Ristiću koji je za postavljanje keramike i laminata u hodnicima, novu LED rasvjetu i druge građevinske radove, ovoj školi donirao 5.000 konvertibilnih maraka.

Član Savjeta Mjesne zajednice Pučile Stefan Jović izjavio je da je novac, između ostalog, iskorišten da se zazida svjetlarnik zbog kojeg je škola gubila veliki dio energije u zimskom periodu.

– Svjetlarnik je zazidan i smatram da će đacima i učiteljima biti toplije tokom zime koja slijedi. Osim toga, urađena je keramika u hodnicima i na stepeništu, dok je na spratu postavljen laminat u hodniku. Radnici su se zaista namučili jer je trebalo ukloniti postojeće betonske ploče u hodnicima, ponovo ih izliti, pa tek onda postavljati pločice. Neki radovi su obavljeni i u školskom toaletu, a postavljena je i nova rasvjeta – rekao je Jović.

Akciju je inicirala Jelena Andrić iz Pučila, koja je istakla da će ove godine u navedenu školu krenuti sedam prvačića.

– Moji prijatelji iz Pučila i ja smo uvidjeli koliko je potrebno renoviranje unutrašnjeg dijela škole i zahvalni smo gospodinu Ristiću koji je veoma brzo odreagovao na našu molbu za donaciju. Mnogo roditelja upisuje i odvodi djecu u druge osnovne škole, upravo zbog neadekvatnih uslova, ali nadam se da će ova i slične akcije zadržati mladost u Pučilama – naglasila je Andrićeva.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Bijeljine Branka Mišić kaže da će ova donacija mnogo značiti za đake i njihove roditelje, kao i za samu školu.

– Svaka donacija nam znači mnogo i mogu reći da smo prezadovoljni nakon radova. Objekat škole je star, ali se trudimo da svake godine uradimo nešto novo, u skladu sa mogućnostima. Važno nam je da postoje ljudi koji žele da doniraju sredstva za rekonstrukciju škola – dodala je Mišićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *