Sjednica 4. novembra

Sjednica Skupštine grada Bijeljine biće održana 4. novembra, na kojoj će, između ostalog, biti razmatran rebalans budžeta za ovu godinu, dogovoreno je na današnjem međustranačkom sastanku predstavnika političkih partija gradskog parlamenta.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević rekao je da će na osmoj redovnoj sjednici, kako je dogovoreno, biti razmatrano 18 tačaka dnevnog reda.

“Od najzanimljivijih istakao bih prijedlog odluke izmjene odluke u budžetu grada, odnosno rebalans za 2021. godinu, nekih 10 miliona KM je veći okvir u odnosu na izdvojeni budžet za ovu godinu, dosta je bilo promjena u toku godine što se tiče prihoda, rashoda, a takođe imamo i nepovučena sedstva iz 2020. u iznosu od četiri miliona i 100.000 KM”, izjavio je novinarima Đurđević.

Prema njegovim riječima, to su sredstva za rekonstrukciju LED rasvjete, izgradnju autobuske stanice, Sokolski dom, projektovanje dvorane u gradu, što će sad sve biti uvršteno u budžet.

Đurđević je rekao da će se na sjednici naći i nekoliko odluka koje se odnose na imovinskopravne odnose grada, sticanje svojine, te javnu prodaju određenih nepokretnosti.

On je naveo da će biti razmatran i prijedlog odluke o izmjenama i odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i zanatsko-preduzetničkih i trgovinskih objekata, što će, smatra on, izazvati veliko interesovanje javnosti i odbornika.

“Ovom odlukom predloženo je da se ovim objektima zabrani rad nedjeljom, a tek ćemo vidjeti da li će ona biti amandmanski korigovana ili će biti kao takva usvojena. U svakom slučaju izazvaće veliku pažnju javnosti”, ukazao je Đurđević.

On je napomenuo da će na sjednici biti razmatran i prijedlog odluke o novčanom učešću roditelja za boravak djeteta u vrtiću “Čika Jova Zmaj”, odnosno u objektu “Pačja škola” u Janji, koji do sad nije bio formalnopravno regulisan.

“Razmatraćemo i izvještaj o radu dječijeg vrtića, kao i niz informacija – o isplati toplotne energije, realizaciji ugovora o kupoprodaji građevinskih parcela u industrijskim zonama jedan i dva, takođe i informaciju o zaštiti socijalno ugroženog stanovništva, o isporuci toplotne energije”, rekao je Đurđević.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović rekao je da je sastanak protekao u fer i korektnoj atmosferi, te da je danas postignut dogovor oko tehničkih detalja.

“Pored rebalansa budžeta koji će privući pažnju, debatu i diskusiju, možemo izdvojiti i Prijedlog odluke i izmjenama dopune odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i zanatsko-preduzetničkih, te trgovinskih objekata na području grada”, rekao je Arsenović, te dodao da je inicijativa odbornika Danijela Perića o skrećenju radnog vremena nedjeljom uzeta u ozbiljno razmatranje.

Prema Arsenovićevim riječima, pokušaće se izdejstvovati da nedjelja bude potpuno slobodan dan, takozvana slobodna nedjelja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *