Situacija i dalje teška i nepredvidiva

Danas (23.jul) u Kovid bolnici je37 bolesnika. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 28 bolesnika  je  na kiseoniku,  jedan bolesnik je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji , a jedan na visokoprotočnom kiseoniku.

Njihovo zdravstveno stanje je od  srednje teške do teške kliničke slike, kao i prethodnih dana.  Pacijenti su različitih  starosnih dobi, najmlađa osoba ima 27 godina, a najstarija  78 godina.

Ljekari i osoblje u Kovid bolnici su pod velikim pritiskom , ali daju sve od sebe u borbi protiv virusa korona, saopšteno je jutros iz  Kriznog štaba.

Od juče ponovo je omogućeno testiranje na COVID 19  u Virusološkoj laboratoriji (Mikrobiologija – prvi sprat zgrada starog internog odjeljenja). U Virusološkoj laboratoriji  angažovan je molekularni biolog  iz Beograda prof.dr Nikola Tanić, koji će omogućiti normalno funkcionisanje službe i rad na PCR aparatu, do dolaska naših mikrobiologa koji su odsutni zbog zaražavanja  virusom korona.

U mikrobiološkoj laboratoriji  angažovana je i dr Jelena Čubraković iz zvorničke bolnice.

-Molimo sve građane da shvate trenutnu tešku epidemilošku situaciju  te da pojačaju mjere lične zaštite – nošenje zaštitinih maski, često pranje i dezinfekcija ruku,  fizičko rastojanje i izbjegavanje većih okupljanja,  jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas, navodi se u saopštenju JZU Bolnica “Sveti Vračevi”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *