Simić: Ove godine prikupljeno oko 1.000 doza krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ “Zdravlje” iz Bijeljine prikupilo je ove godine oko 1.000 doza krvi, rekao je Srni predsjednik ovog društva Vlado Simić.

“Ispunili smo naš plan u potpunosti, a sa završnom decembarskom akcijom `Daruj krv-spasi život` taj plan će biti i prebačen, odnosno imaćemo više od 1.000 prikupljenih doza”, rekao je Simić.

On je naveo da su ove godine organizovali četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi i učestvovali u akcijama na poziv društava iz Srbije i Crne Gore, te da imaju obezbijeđene dovoljne količine krvi neophodne za liječenje bolesnih i povrijeđenih građana.

Simić dodaje da bijeljinsko DDDK “Zdravlje” broji 978 članova, s tim što neki od njih zbog godina ne mogu više davati krv, ali i dalje imaju sve privilegije.

“Radimo na omasovljenju i podmlatku društava”, rekao je Simić, dodajući da treba učiniti maksimum na motivisanju mladih kako bi počeli sa aktivnostima darivanja krvi te da je u to uključen Crveni krst preko svojih aktiva u srednjim školama.

On je naveo da bi Transfuziološka služba u Bijeljini, te druge zdravstvene ustanove u gradu, ali i DDDK trebalo da daju doprinos na omasovljenju davalaca.

“Na području Semberije postoje još dva udruženja, a i političke partije pokušavaju da daju svoj doprinos u davalaštvu”, rekao je Simić.

On je najavio da će završna decembarska akcija biti održana u Službi za transfuziju u krugu bijeljinske Bolnice 21, 22. i 23. decembra od 8.00 do 13.00 časova i pozvao sve građane da se odazovu ovoj akciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *