Šeranić: Stabilizacija epidemiološke situacije, ali bez opuštanja /VIDEO/

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić boravio je danas u radnoj posjeti Bijeljini.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, resorni ministar je posjetio Bolnicu “Sveti Vračevi” gdje se sastao sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i posjetio kovid bolnicu čije je proširenje u toku.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić razgovarao je danas u Bijeljini sa gradonačelnikom Mićom Mićićem o sprečavanju širenja epidemije virusa korona na ovom području. Tri stvari su bile u fokusu današnjeg sastanka- rad Komunalne policije i inspekcije u gradu, predstojeći lokalni izbori i početak školske godine. svi roditelji imaju pravo na pitanja i brigu, ali Ministarstvo prosvjete i kulture je obezbijedilo sve preduslove koji su potrebni u ovom trenutku da sve protekne u najboljem redu, poručio je Šeranić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kazao je da je epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje teška i komplikovana, te da je izvjestio resornog ministra da je Grad uradio sve da spriječi širenje epidemije.

Tema o kojoj se takođe razgovaralo je održavanje predstojećih lokalnih izbora u vrijeme korona virusa. Da bi se sve odvijalo u skladu sa epidemiološkim preporukama, biće potrebna  dodatna sredstva – i to milion maraka više nego što je planirano.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, Šeranić je posjetio Bolnicu “Sveti vračevi”, gdje je sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te posjetio kovid odjeljenje, čije proširenje je u toku. Prema riječima v.d. direktora bolnice Zlatka Maksimovića, nova kovid bolnica biće gotova do oktobra, a moći će da primi između 40 i 50 pacijenata.

Iz Bolnice “Sveti Vračevi” je ocijenjeno da je epidemiološka situacija na ovom području nesigurna, jer je broj pozitivnih na dnevnom nivou i dalje visok u odnosu na broj testiranih. Ministar zdravlja je poručio da se ipak može govoriti o stabilizaciji epidemiološke situacije.

Šeranić  je danas prilikom posjeti bolnici u Bijeljini naglasio i važnost specijalizacije i razvoja novih kadrova.

Nakon susreta sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i posjete bijeljinskoj bolnici ministar Šeranić sastao se i sa rukovodstvom Doma zdravlja Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *