Šeranić: Pohvale za organizaciju rada u Domu zdravlja u vrijeme pandemije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pohvalio je menadžment Doma zdravlja u Bijeljini za organizaciju rada tri kovid ambulante.

Uz ocjenu da je epidemiološka situacija u Bijeljini stabilna i pohvale za aktivnosti koje su preduzete na trijaži pacijenata, Šeranić je insistirao na vraćanju kapaciteta porodične medicine “na sto odsto”.

“U potpunosti stavljamo u funkciju kapacitete domova zdravlja i specijalističke usluge koje se u njima pružaju”, istakao je Šeranić i dodao da je to važno zbog zbrinjavanja pacijenata koji, nažalost, imaju probleme i bez virusa korona.

Da bi se uvjerio u realizaciju ove obaveze resorni ministar je sa menadžmentom Doma zdravlja Bijeljina obišao službe pedijatrije, bazične rehabilitacije i porodične medicine.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin izjavila je nakon razgovora sa resornim ministrom da je ponosna na rad ove zdravstvene ustanove koja je u proteklim danima reorganizovana na način da su obezbijeđene tri kovid ambulante, od kojih jedna radi i u noćnim časovima, a treća je namijenjena za eventualno zbrinjavanje školske djece.

Đukinova je pohvalila i saradnju Doma zdravlja sa bijeljinskom bolnicom.

“U situaciji koja je i dalje nepovoljna i nimalo laka veoma je bitna saradnja između naših zdravstvenih radnika i ustanova, što omogućava da se pacijent koji je dovezen i uzorkovan u ambulanti Doma zdravlja, ako je njegovo stanje bitno ugroženo, bude najbrže moguće prebačen u bolnički karantin”, istakla je Đukinova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *