Sekretar Skupštine Grada: Pečatom Skupštine upravlja Đurđević, sve ostalo je Petrovićev spin

Sekretar Skupštine Grada Bijeljina Dejan Blagojević izjavio je da Gradonačelnik Ljubiša Petrović očitom manipulacijom želi da obmane javnost i ubijedi građane Semberije da pečatom Skupštine Grada ne upravlja predsjednik Skupštine Aleksandru Đurđeviću, ali da svako ko se razumije u pravnu nauku i zakone može da prozre ovaj Petrovićev (neuspjeli) pokušaj.

– Ovlašćenje da upravlja pečatom Skupštine Grada, predsjedniku Skupštine Grada omogućuje član 12. stav 3. Zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i član 36. stav 1. tačka 1. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske. Tu je i član 43. stav 1. istog zakona, kojim je propisano da predsjednik skupštine zastupa i predstavlja skupštinu, saziva sjednice skupštine i njima predsjedava – poručio je Blagojević.

On je naglasio da aktuelni Gradonačelnik pokušava da nametne pitanje čuvanja i upotrebe pečata, a da istovremeno, u prethodne dvije godine, nije donio nijedno rješenje koje se tiče upotrebe pečata za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina koji odsustvuju s posla ili se nalaze na godišnjem odmoru ili bolovanju.

– U Gradskoj upravi Grada Bijeljina postoji više od 100 pečata i nije mi poznato da je doneseno bar jedno takvo rješenje. Da li to znači da je neko neovlašteno upotrebljavao pečate dok su ti radnici bili odsutni sa posla? – pita Blagojević.

On je izrazio nadu da će Gradonačelnik prestati sa opstrukcijama i dozvoliti da narod slobodnom voljom odluči o postupku njegovog opoziva.

– Vjerovatno se Petrović unaprijed sprema da, ukoliko narod izglasa njegov opoziv, kaže da to nije volja naroda, nego da je došlo do krađe na biralištima, što je njegov ustaljeni diskurs – dodao je sekretar Skupštine Grada Bijeljina Dejan Blagojević. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *