Šekler: Vakcinacija više od četiri miliona građana značila bi povratak u normalan život /VIDEO/

Potreban kontinuitet u imunizaciji, ljekari upozoravaju da nove mutacije stvaraju teže kliničke slike.

U Beogradu počela organizovana vakcinacija ugostitelja, hotelijera, zaposlenih u frizerskim i kozmetičkim salonima. Od danas Beograđani mogu da se vakcinišu Sputnjik vakcinom bez prethodnog zakazivanja. U Kraljevu vakcinacija bez zakazivanja Fajzerovom vakcinom.

Ukoliko u narednih nekoliko mjeseci uspemo da vakcinišemo više od četiri miliona građana, onda će nivo kolektivnog imuniteta biti dovoljan da se vratimo u normalan život, rekao je za RTS Milanko Šekler.

Na osnovu domaćeg i svjetskih iskustava, daleko je veća korist od vakcinacije trudnica nego što bi mogla da bude potencijalna šteta od vakcine, izjavila je direktorka dnevne bolnice Ginekološko akušerske klinike “Narodni front” Ana Mitrović.

Vakcinacija trudnica uz konsultaciju sa ginekologom, kaže doktor Zoran Bekić.

Na punktu za masovnu vakcinaciju na Zagrebačkom velesajmu juče se okupio velik broj građana.  Ljudi se, boje da će ostati bez vakcine, no osigurano je dovoljno doza za sve one koji su naručeni, poručuju nadležni. Apeluju na one koji čekaju u redovima da se pridržavaju mjera i razmatraju otvaranje još jednog punkta za vakcinaciju.

Medicinski ekspert Jorgos Pavlakis upozorio je na mogućnost četvrtog talasa virusa korona u Grčkoj ovog ljeta ako vlast previše ublaži restrikcije, piše list “Katimerini”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *