SDS Semberija: Petrović se obračunava sa političkim neistomišljenicima

SDS Semberija – Mićo Mićić smatra da se gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pod plaštom borbe protiv korupcije u javnim ustanovama i preuzećima obračunava sa političkim neistomišljenicima, te da je istovremeno optužujući i presuđujući prekoračio ovlaštenja i narušio ugled pozicije gradonačelnika.

U ovoj stranci smatraju da je Petrović isključivi krivac za to što ugovor za javnu rasvjetu u Bijeljini nije blagovremeno zaključen, što su ulice u mraku, a novogodišnja rasvjeta nije postavljena, te da treba da snosi posljedice “sopstvene nesposobnosti”.

Ističu da bi bilo dobro, pošto voli da se prikazuje kao pravednik, da ima dostojanstva da kaže da su greške i propuste napravili on i njegov tim, a ne da za to optužuje druge.

Kako su pojasnili, Petrović, podnoseći krivične prijave zbog sumnje u zakonit rad odgovornih u javnim službama, sebi daje za pravo da pojašnjenja svojih postupaka obrazlaže neprovjerenim ili poluistinitim tvrdnjama, a osobe protiv kojih su krivične prijave podnesene u svojim nastupima tretira kao da je stvar već presuđena i da je njihova krivica već dokazana.

Podsjetili su da je Petrović 6. decembra na konferenciji za novinare imenom i prezimenom optuživao političke neistomišljenike za “politički motivisano opstruisanje javne nabavke i razna druga nedjela”, ukazujući kako izgleda da nikada nije čuo za “prezumpciju nevinosti” – da niko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno.

“Krivicu može da dokaže samo sud, a ne gradonačelnik”, navedeno je u saopštenju SDS Semberija – Mićo Mićić i dodali da se Petrović nije potrudio da javnosti ponudi na uvid sadržaj podnijetih krivičnih prijava već je ubjeđivao javnost da je u pitanju politička pozadina ometanja javne nabavke.

SDS Semberija ističe i da je tragično to što je Petrović na konferenciji za novinare sebi dao za pravo da na najgori mogući način, u stilu najvećih autokrata i diktatora, targetira svoje političke protivnike i da im crta mete na čelu, ocijenivši da je ispod svakog nivoa takav postupak gradonačelnika.

Iz ove stranke su ukazali da u Zakonu o javnim nabavkama ne postoji odredba “ometanja javne nabavke”, pogotovo ne sa “političkom pozadinom”, te upitali da li Petrović ima svog favorita među prijavljenim ponuđačima.

Napomenuto je i da je ulaganje žalbe na proceduru javne nabavke legitimno zakonsko pravo svih ponuđača koji učestvuju u procedurama javnih nabavki i to se svakodnevno dešava širom BiH, te postavljeno pitanje ko je Ljubiša Petrović da im to pravo uskraćuje.

U SDS-u Semberija se nadaju da nadležni državni organi prate ove aktivnosti Petrovića i da će adekvatno reagovati po službenoj dužnosti.

Petrović je u ponedjeljak na konferenciji za novinare rekao da je podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica u firmi “Elmont”, jer je, tvrdi, blokirano održavanje javne rasvjete u gradu.

Vlasnik firme “Elmont” Dragiša Savić rekao je tada Srni da nisu tačni navodi gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića da ta firma blokira održavanje ulične rasvjete u gradu, a da krivičnu prijavu nisu dobili.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.