Savjet za sport: Potez gradonačelnika ugasiće mnoge klubove

Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina saopštio je da je ozbiljno zabrinut za funkcionisanje sportskih klubova, za šta okrivljuje gradonačelnika Ljubišu Petrovića, koji je ovakvu situaciju prouzrokovao povlačenjem prijedloga odluke o ovogodišnjem gradskom budžetu.

Savjet očekuje da gradonačelnik Petrović preuzme odgovornost za novonastalu situaciju, te upozorio da se sport u Semberiji nikada nije nalazio u lošijoj situaciji i da je Bijeljina sada daleko od grada sporta.

Nakon današnje sjednice Savjeta saopšteno je da poznavaoci prilika u sportu znaju da su klubovima početkom godine najpotrebnija sredstva, kada se plaćaju kotizacije za takmičenja, provodi proces licenciranja, nabavlja sportska oprema, plaćaju službena lica, pripremaju ekipe…

U saopštenju se upozorava da je nepoštovanje sporta i sportista Bijeljine koje je pokazao gradonačelnik Petrović “dovelo, a i dovešće do gašenja mnogih sportskih klubova”.

“Savjet za sport naglašava da klubovi nisu dužni da trpe politička prepucavanja, jer niti se bave niti žele da se bave politikom, nego rade ono što najbolje umiju – igraju svoju omiljenu igru”, navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta za sport Skupštine grada Bijeljina pitaju Petrovića da li je ovo sramota za grad sa više od 120.000 stanovnika, 150 sportskih klubova i više od 7.000 registrovanih sportista.

“Ako je gradonačelniku cilj ukidanje sporta u Semberiji, onda je na dobrom putu”, navodi se u saopštenju Savjeta za sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *