Savjet za sport: Nedopustivo da Petrovići dijeli klubove na podobne i nepodobne

Savjet za sport grada Bijeljina saopštio je da je nedopustivo da gradonačelnik Ljubiša Petrović dijeli sportske kolektive u gradu na podobne i nepodobne, privilegovane i kažnjene i ocijenili da to za posljedicu može ima stvaranje antagonizama među sportskim kolektivima.

Savjet je upitao Petrovića zbog čega je prije donošenja prijedloga raspodjele sredstava za sport u ovoj godini uplaćena tranša od 40.000 KM samo za Fudbalski klub “Radnik”, ocijenivši to kao “samovoljan i nepromišljeni potez neiskusnog političara”.

“Nama u Savjetu za sport, svi korisnici budžeta su isti, i smatramo da je posljednja stvar koja treba da se desi, dijeljenje klubova na podobne i nepodobne, privilegovane i kažnjene. Gradonačelnik očigledno ne misli tako i svojim postupcima pokazuje da samo klubovi u kojima on postavlja i kotroliše Upravu mogu da računaju na njegovu pažnju”, navodi se u saopštenju Savjeta.

Iz Savjeta ističu da je juče uobličen prijedlog raspodjele sredstava za sport za ovu godinu.

Svjesni činjenice da je u toku takmičarska sezona za sve klubove koji predstvljaju Bijeljinu i da je dvomjesečna pauza u finansiranju nanijela veliku štetu svim klubovima, iz Savjeta navode da su dali sve od sebe da sve što je u njihovoj moći usmjere ka rješenju ovog problema.

“Na sve što je u okviru gradonačelnikovih ovlaštenja – nismo mogli da utičemo. Međutim, gradonačelnik, koji je glavni akter pomenute pauze, i juče je još jednom pokazao da nije za bilo koji vid saradnje i da će sve više sprovoditi isključivo svoju samovolju”, navode iz Savjeta za sport.

Iz Savjeta ističu da će sve svoje napore usmjeravati na povećanje sredstava za sport, uspostavljanje što pravednijih pravilnika i na kontinuiranu i pravovremenu raspodjelu sredstava.

“Nažalost, na nepromišljene poteze gradonačelnika, koji dovode do zastoja u finansiranju i diskriminaciju klubova, ne možemo da utičemo, osim da se od njih javno ogradimo, i osudimo ih kao nedopustive”, napomenuli su iz Savjeta za sport.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *