Savić: Srpska se brani tako što se jača i gradi

Načelnik Lopara Rado Savić poručio je, povodom Dana Republike – 9. januara, da se Srpska danas brani tako što će dalje biti jačana i građena, nikada ne zaboravljajući visoku cijenu koja je plaćena za slobodu.

Savić je građanima čestitao Dan Republike.

Na prazničnom prijemu povodom 31. rođendana Republike Srske, predsjednik Opštinske boračke organzacije Lopare Risto Radić izjavio je novinarima da boračka populacija sa posebnom emocijom doživljava ovaj praznik, s pijatetom za poginule saborce i sa ponosom na djelo koje je stvoreno.

Narodni poslanik iz Lopara Želimir Nešković ukazao je na težak period koji Republika Srpska i dalje prolazi i naveo da mnoge struje u BiH i sa zapada nastoje da je ugroze.

“Mi treba da osnažimo Srpsku na ekonomskom planu, kako bismo je zadržali jakom i sa svim nadležnostima koje joj pripadaju”, poručio je Nešković.

Prijem za zvanice iz političkog, privrednog, duhovnog, kulturnog i sportskog života opštine Lopare povodom Dana Republike održan je u Centru za kulturu.

Prethodno su predstavnici lokalne zajednice, Opštinske boračke organizacije, članovi porodica poginulih boraca i položili cvijeće na Spomenik junacima Majevice u Loparama.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginula su 242 borca sa područja Lopara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *