Savić: Narodni miting nije pitanje politike, već čin patriotizma

Bijeljinski gradonačelnik Ljubiša Petrović bi trebao da zna da podrška institucijama nije pitanje politike, već čin patriotizma, te njegov potez zbog kojeg narodni miting “Branimo Srpsku” ne može biti održan u najvećoj dvorani u Bijeljini, Gradskoj sportskoj dvorani u Račanskoj ulici, zaslužuje i moralnu i ljudsku osudu, rekao je sekretar Gradskog odbora SNSD-a Bojan Savić.

Savić je u pisanoj izjavi medijima zapitao koliko daleko treba otići, pa zbog partijske ostrašćenosti i netrpeljivosti prema neistomišljenicima zaboraviti da se narodnim mitingom izražava volja naroda protiv nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita?

“Kome smeta što branimo Srpsku”? Štiteći imovinu Srpske, instituciju predsjednika Republike, štiti se Srpska. Zašto je Bijeljina jedini grad u Republici Srpskoj u kojem se ne može koristiti gradska infrastruktura, ako povod za to Petroviću nije po volji? Ko to, u stvari, komanduje u Bijeljini – strani ambasadori, političko Sarajevo ili je ovaj neljudski i antipatriotski čin autorsko djelo gradonačelnika, koji se zaklinje da je gradonačelnik svih građana?”, upitao je Savić.

On je naglasio da ovaj miting nije pitanje politike, već obaveze prema svima koji su živote dali za Republiku Srpsku.

“To je čin patriotizma i zato – stidi se, Ljubiša Petroviću, svog neznanja i svoje mržnje”, poručio je Savić.

Narodni miting u Bijeljini “Branimo Srpsku”, na kojem će govoriti najviši zvaničnici Republike Srpske, najavljen je za četvrtak, 16. novembar.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *