Savić najavio završetak dogradnje još jednog objekta za vrtić

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je danas da će u ovoj lokalnoj zajednici biti završena dogradnja još jednog objekta za vrtić ukupne vrijednosti 250.000 KM, te uređeno izletište kod izvora sumporne vode za šta će EU izdvojiti 20.000 KM.

Savić je danas u Beču učestvovao u radu konferencije OEBS-a o temi planine Majevice i specifične saradnje preko entitetske linije opština Ugljevik, Sapna, Teočak, Čelić i Lopare, koju je podržala Misija OEBS-a u BiH i kancelarija u Tuzli.

“Veliki dio posla urađen je na polju deminiranja zahvaljujući Vladi Njemačke koja je izdvojila devet miliona evra i posao oko deminiranja, koji je u toku, biće završen do kraja 2024. godine”, rekao je Savić.

On je naveo da je na polju zaštite životne sredine u toku izrada akcionih planova u svakoj opštini i izrazio uvjerenje da će uspješno biti riješeno pitanje upravljanja otpadom, saopšteno je iz opštine Lopare.

Prema Savićevim riječima, u oblasti turizma je, uz pomoć OEBS-a, pripremljen plan za izgradnju kampova, staza, izletišta i drugih turističkih sadržaja.

“Do sada, zahvaljujući ovoj saradnji, imamo uređenu i obilježenu biciklističku stazu koja prolazi kroz svih pet opština, snimljen dokumentarni film o Majevici, kao i zajednički nastup na regionalnom sajmu turizma u Beogradu”, rekao je Savić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *