Savčić: Prioritet mjesečne naknade za nezaposlene demobilisane borce

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas u Ugljeviku da će prioritet u radu Republičke boračke organizacije u narednom periodu biti mjesečne naknade za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske, kada se nakon borbe protiv virusa korone budžet Republike Srpske ekonomski stabilizuje.

“To rješenje bilo bi slično kao i rješenje za naše saborce koji su navršili 65 godina života, a nisu imali 15 godina penzijskog staža, pa je ta kategorija dobila mjesečna primanja u vidu minimalne penzije”, rekao je Savčić, koji je prisustvovao redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik.

Savčić je pohvalio rad ugljevičke boračke organizacije.

Na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Ugljevik iskazana je podrška radu te organizacije i jednoglasno podržan izještaji o radu za proteklu godinu i plan rada za ovu godinu.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković rekao je da je u prošloj godini ispunjen plan rada Boračke organizacije, kao i plan rada firme “Bors-preporod” koja zapošljava 50 članova porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Marinković je izrazio zadovoljstvo jer će se već narednog mjeseca otvoriti spomen-soba u kojoj će biti slike 301 poginulog borca Ugljevika, kao i ratne fotografije i obilježja Prve majevičke brigade.

Na današnjoj sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen i prijedlog programa plana rada Boračke organizacije Ugljevika za 2020. godinu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *