Sastanak u Gradskoj upravi: Dogovorena pomoć toplani /VIDEO/

Skupština Grada Bijeljina zasjeda sutra. Biće podržana odluka o dodjeli novčane pomoći Gradskoj toplani, poručeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine , predstavnika stranaka koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, rukovodstva toplane i predstavnika Sindikalne organizacije ovog preduzeća.

Uoči vanredne sjednice Skupštine grada na čijem je dnevnom redu odobravanje sredstva za prevazilaženje problema u Gradskoj toplani, danas na sastanku gradonačelnika Bijeljine , predstavnika stranaka koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, Sindikalne organizacije i rukovodstva toplane mogli su se čuti pomirljivi tonovi.

Očigledno da konstruktivni razgovori predstavnika lokalne vlasti mogu izroditi rješenja za bolje funkcionisanje grada, pa tako i javnih preduzeća. Koalicija je odlučila kaže Miroslav Milovanović da se izdigne iznad političke situacije i da sutra na skupštinskoj sjednici podrži odluku o dodjeli novčane pomoći Gradskoj toplani.

On smatra da gradonačelnik nije imao iskrene najmere po pitanju rješavanja problema toplane, jer je o njemu bio upoznat još u februaru.

Jasno je svima da ni ovih 609.000 KM neće riješiti nagomilane probleme Gradske toplane, ovim će kažu u rukovodstvu i sindikatu ovog preduzeća “biti ugašen samo jedan požar” jer će biti omogućen opstanak firme i radnih mjesta.

Gradonačelnik Bijeljine izražava zadovoljstvo jer je kako ističe postignut dogovor iznad političkih prepucavanja.

Direktor Gradske toplane podsjetio je danas  da je u decembru prošle godine, kao i u aprilu ove godine, dostavio MUP-u dokumentaciju o nezakonitim radnjama u ovoj firmi tokom prethodnih pet i više godina, što je, kako kaže, predmet pažnje Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, o čemu se uskoro očekuju zvanične informacije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *