Sajam mesa uz brojne sadržaje – učesnici se nadmetali i u brzom ispijanju piva i jedenju kobasica /VIDEO/

U Dvorovima, kod Bijeljine proteklog vikenda predstavljeni su najbolji domaći proizvodi od mesa. Uz četrdesetak izlagača koji su predstavili bogat privredni potencijal Semberije i okruženja, ali i snagu domaće mesne industrije zabilježena je na Semberskom sajmu mesa zavidna posjeta svih ljubitelja ovakvih manifestacija koje na jednom mjestu uz kvalitetnu domaću hranu okupljaju ljude dobre volje.

Sajamsku manifestaciju su pratili brojni sadržaji – Šest ekipa okupilo je majstore svog zanata, koji su se iskustvom i vještinom, protkanom tradicijom  predstavili  kroz prezentaciju svinjokolja iz šest različitih regija BiH i okruženja. Dok su se krčkali čvarci, pripremala se kobasica i tranžiralo meso. Priznaju učesnici ovog nadmetanja da se na ovakvim mjestima razmjenjuju iskustva i usvajaju nove tehnike u načinima pripremanja ove omiljene zimnice u sezoni.

Uručene su predstavnicima ovih ekipa zahvalnice za učešće i doprinos ovogodišnjem sajmu.

I nije spremanje  zimnice od mesa, bio usamljen događaj ove manifestacije. Oni najhrabriji okušali su se u brzom ispijanju piva. Savo Savić, Dragan Simić i Saša Mojsilović bili su pred izazovom da jedan od njih postane šampion sajma mesa 2021 u ispijanju piva. Šampionski pehar završio je na kraju uprkos jakoj konkurenciji kod višestrukog pobjednika u ovom nadmetanju na ovom istom mjestu.

Posjetioce sajma zabavilo je u Dvorovima i takmičenje u brzom jedenju kobasica. U ovom nadmetanju posrećilo se Draganu Simiću koji je inače viceprvak u brzom ispijanju piva. Šampionski pehari za brzo ispijanje piva i jedenje kobasica završili su ove godine u rukama članova Ekipe Gajevi Posavina.

Sajam je održan s ciljem promocije domaće proizvodnje, a u Organizacionom odboru kažu da su zadovoljni posjetom i brojem izlagača koji su svojom ponudom obogatili ovu jedinstvenu manifestaciju u bijeljinskoj regiji i Republici Srpskoj. Uručene su i zahvalnice onima koji su upotpunili organizaciju ovogodišnjeg petog Semberskog sajma mesa.

Uz  bogat sajamski program, posjetioci ove manifestacije bili su u prilici da po sajamskim cijenama kupe domaće meso i druge mesne prerađevine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *