Sajam domaćih proizvoda finale manifestacije “Dani dijaspore”

Sajam domaćih proizvoda koji se tradicionalno priređuje, kao finalni dio manifestacije „Dani dijaspore“, u Loparama je otvorio Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Na brojnim štandovima posjetioci su mogli da vide, probaju i kupe proizvode koje su napravile vrijedne ruke pojedinaca, članova udruženja i radnika malih preduzeća sa prostora Majevice, Semberije, Posavine i drugih dijelova Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.

Razne vrste rakije, meda i drugih pčelinjih proizvoda, majevički sir zarac, voće, povrće, cvijeće, slatkiši, zatim duborezi i drugi proizvodi od drveta su samo dio asortimana koji je predstavljen na Sajmu domaćih proizvoda.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je istakao da su ovogodišnji „Dani dijaspore“, bili sadržajno najbogatiji od svih do sada i da su protekli u dobrom duhu i raspoloženju.

„Imali smo susrete sa delegacijama iz mnogo opština i gradova iz Republike Srpske i Srbije. Takođe je bilo puno prisutnih udruženja iz matice i rasejanja, a mnogo je i naših iz dijaspore došlo. Došle su cijele porodice da svoj odmor provedu u rodnom kraju i tako uveličaju ovu manifestaciju koja je posvećena njima“, rekao je Savić.

Načelniku Saviću, opštini Lopare i predsjedniku Skupštine opštine Milenku Ristiću je odlukom Tesline naučne fondacije /TSF/ i njenog predsjednika Nikole Lončara iz Filadelfije uručena počasna Teslina medalja, koja se dodjeljuje zaslužnim Srbima.

Priznanja je Marko Lopušina, počasni direktor fondacije.

Domu zdravlja Lopare je Udruženje Majevičana u Švajcarskoj pomoglo u nabavci potpuno opremljenog sanitetskog vozila.

Ključeve vozila je Stojan Stevanović, u ime udruženja, simbolično predao direktoru Doma zdravlja Želimiru Neškoviću.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.