Ruski tim stručnjaka dezinfikovao bolničke objekte /VIDEO/

Ruski stručnjaci dezinfikovali su danas u Bijeljini prostorije Doma zdravlja i karantin u Domu učenika u koji se smještaju osobe pozitivne na virus korona, rekla je Srni vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić.

“Pored bijeljinske bolnice i naše kovid bolnice, tri ekipe ruskih stručnjaka dezinfikovale su sve površine gdje su prolazili pacijenti pozitivni na virus korona”, navela je Lovrićeva.

Prema njenim riječima, to uključuje saobraćajnice i čitav medicinski krug, izolacionu ambulantu i Hitnu službu Doma zdravlja, kao i Dom učenika.

Kovid bolnica u Bijeljini ima kapacitet od 143 kreveta, a Dom učenika opremljen je sa 180 kreveta.

U Bijeljini nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a broj lica koja se nalaze pod stručnim nadzorom u samoizolaciji je 409 – za 39 manje u odnosu na juče, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Kovidom-19 u Bijeljini  zaraženo je  jedno lice. Negativni su svi rezultati  koji su stigli iz Instituta  za javno zdravstvo RS, a na području Bijeljine, oporavile su se još dvije osobe. Pod nadzorom je 51 osoba, a do 16. aprila, testirano je 209 osoba.

Tim ruskih stručnjaka danas je počeo  dezinfekciju zdravstvenih objekata i karantinskog prostora u Bijeljini, u okviru pomoći u borbi protiv virusa korona koju je Ruska Federacija uputila Republici Srpskoj.  

Završeni su neophodni radovi na zgradi stare hirurgije bijeljinske bolnice i objekat je u potpunosti spreman za smještaj 70 kreveta u karantinu.

Komunalna policija Grada Bijeljina kontrolisala je prethodnog dana 37 lica u izolaciji i svi su bili na svojim adresama, dok su pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali četiri prekršajna naloga licima koja su se kretala u vrijeme policijskog časa.Gradski sanitarni inspektor izdao je jedno rješenje o izolaciji, odnosno ukupno 177 do sada.Na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 326 vozila, a na Pavlovića mostu 33 vozila.

Pripadnici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina pozvali su građane da poštuju policijski čas tokom Vaskrsa i da ove godine najveći hrišćanski praznik proslave u krugu porodice, kako ne bi bila ugrožena trenutno stabilna epidemiološka situacija.

Republički štab donio je zaključak o zabrani kretanja u dane Vaskrsa, od petka (17. aprila) u 17.00 časova do subote (18. aprila) u 5.00 časova, kao i od subote u 15.00 časova do ponedjeljka (20. aprila) u 5.00 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *