RSS: Ustoličenje mitropolita Joanikija je poziv na ljubav i razumijevanje

Ustoličenje Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija poziv je svim ljudima dobre volje da sagledaju vrijeme u kojem živimo i prepoznaju iskonske vrijednosti za koje se zalaže Srpska pravoslavna crkva, saopšteno je iz Republičke stranke Srpske /RSS/.

“Vaše visokopreosveštenstvo, u ime RSS i srpskog naroda u Bijeljini i Republici Srpskoj, čestitamo Vam ustoličenje na Cetinju i želimo da nas u narednim godinama povedete jedinim ispravnim putem – putem iskrenosti, jedinstva, vjere u Boga i nade da ćemo na sve razmirice koje nam drugi pokušavaju nametnuti, odgovarati ljubavlju i razumijevanjem”, poručili su iz RSS.

U čestitki je istaknuto da je manastir Svetog Petra Cetinjskog danas bio mjesto obnavljanja srpske duhovnosti i da sa Cetinja treba da bude poslata poruka saosjećanja i zajedništva, a ne poruka razjedinjenja.

“U Vama vidimo oslonac za učvršćenje temelja Srpske pravoslavne crkve i želimo da Vam poručimo da je narod Republike Srpske uz Crnu Goru u ovim teškim trenucima”, navode iz RSS.

Uz uvjerenje da će posvećenost, mudrost i odlučnost mitropolita Joanikija biti dovoljni da urazume one koji žele da ostvare razdor među Srbima, iz ove stranke poručuju da će to, uz Božiju pomoć, omogućiti put prosperiteta i zajedničkog napredovanja.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *