RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora

U Ugljeviku je održan prvi sastanak povjereništva Republičke stranke Srpske /RSS/ čiji je cilj osnivanje Opštinskog odbora /OO/ RSS Ugljevik, a lider ove stranke Slavenko Ristić izjavio je da nova politička snaga iz Bijeljine, nakon otvaranja kancelarija u Brčkom i Bratuncu, dobija ozbiljne temelje i u ugljevičkom kraju.

– U Ugljeviku smo imali veliku podršku na prethodnim izborima, kada sam izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sada sa dobrim i vrijednim ljudima iz ovog i okolnih mjesta nastavljamo dalje naš predan rad. Nije nam cilj da politiku koristimo kao izvor egzistencije, nego da stvorimo uslove da mladi dođu do izražaja – istakao je Ristić.

Jedan od članova povjereništva za osnivanje OO RSS Ugljevik Darko Milanović rekao je da je pred RSS ozbiljan posao, ali da mu je drago što je dio ove porodice.

– Inače radim u školi, oženjen sam i otac troje djece, a hvala Bogu i četvrto je na putu. Upoznavši gospodina Slavenka Ristića shvatio sam da se vrijedi boriti za budućnost naše djece, da ostaju na svojim ognjištima, a ne da nas napuštaju – poručio je Milanović.

Republičkoj stranci Srpske u Ugljeviku pristupio je i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Milan Vićić, rodomiz Bogutovog Sela.

– Deset godina se bavim politikom i smatram da ću svoje iskustvo iskoristiti da RSS u Ugljeviku organizujemo kao čvrst politički subjekt. Inače sam zaposlen u RiTE Ugljevik kao poslovođa u jednom sektoru – naveo je Vićić.

Generalni sekretar RSS Stojan Krunić, koji je povjerenik za osnivanje OO RSS Ugljevik, naglasio je da je u ovoj opštini okupljen kvalitetan tim ljudi, različitih profesija, koji su u RSS prepoznali stranku budućnosti.

– O ozbiljnosti namjere da RSS bude važan politički faktor u Ugljeviku govori činjenica da je stranka već obezbijedila reprezentativan lokal na trgu u centru opštine, gdje će se nalaziti sjedište Opštinskog odbora. Povjeriništvo će u naredna dva do tri mjeseca organizovati sve što je neophodno za održavanje osnivačke skupštine, na kojoj će biti biran predsjednik Opštinskog odbora i rukovodstvo, a nakon toga, jedan od prioriteta biće predlaganje kandidata za lokalne izbore 2024. godine –kaže Krunić.

Članovi povjereništva za osnivanje OO RSS Ugljevik su Miladin Ristić, Milan Vićić, Miko Jović, Darko Milanović, Mladen Ristić, Živan Krstić, Milan Radić, Lazar Mitrović i Ljubica Ristić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *