RSS: Dan Svetog Pantelejmona – podsjetnik na iskonske vrijednosti

Republička stranka Srpske svim građanima Semberije želi srećan 9. avgust – Dan Svetog Pantelejmona i slavu Grada Bijeljina, uz želju da današnji praznik obilježe  u miru, sreći i zajedništvu, pominjući čudotvorna djela kojima nas je Sveti Pantelejmon zadužio.

– Obilježavanje Svetog Pantelejmona, zaštitnika Semberije i Bijeljine, obavezuje nas da sagledamo sve naše uspjehe i neuspjehe tokom prethodnih godinu dana, saberemo rezultate i nastavimo da se trudimo da naša lokalna zajednica iz dana u dan postane razvijenija, a građani, u socijalnom i ekonomskom pogledu, zadovoljniji – saopšteno je iz RSS.

U saopštenju je navedeno da tradicionalniPantelinski dani svakog stanovnika Semberije treba da podsjete na čuvanje iskonskih vrijednosti – dobrote, ljubavi, vjere, saosjećanja i pokažu nam da samo ispravnim i jasno postavljenim ciljevima možemo doprinijeti daljem napretku.

– Nikada ne zaboravimo muke koje je Sveti Pantelejmon podnio da bi pokazao da je uz Hrista. Isto tako, pokažimo sabornošću i upornošću da smo okupljeni oko istog cilja, da našu Semberiju učinimo boljim mjestom za život budućih generacija – poručili su iz Republičke stranke Srpske.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *