RSS: Budući gradonačelnik Bijeljine treba da ispunjava ove kriterijume

Predsjedništvo Republičke stranke Srpske danas je usvojilo listu kriterijuma koje bi trebalo da ispunjava kandidat za uspješnog gradonačelnika Bijeljine.

Kriterijumi su donijeti na osnovu rezultata ankete koju su aktivisti ove stranke proteklih deset dana sprovodili među građankama i građanima Bijeljine, kao i poslije detaljne analize sugestija i prijedloga svih mjesnih odbora RSS.

Polazeći od jasno izraženih zahtjeva i želja stanovnika Bijeljine, Predsjedništvo Republičke stranke Srpske usvojilo je neopozivu odluku da će za budućeg gradonačelnika Bijeljine predložiti ili podržati isključivo kandidatkinju ili kandidata koji ispunjava sljedeće kriterijume:

1. Da ima visoku stručnu spremu i bar 20 godina radnog staža u rukovođenju i menadžerskim poslovima.

2. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u privredi i oblasti finansija

3. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u međunarodnim odnosima, ekonomskoj diplomatiji i saradnji sa inostranim institucijama i kompanijama.

4. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u radu u upravnim organima  Bijeljine, da dobro poznaje funkcionisanje gradskih struktura, javnih preduzeća i institucija.

5. Da je dobar poznavalac razvojnih potencijala grada Bijeljine i da umije da planira i realizuje kapitalne projekte.

6. Da posjeduje vještine upravljanja u vanrednim situacijama.

7. Da poznaje, poštuje i štiti ustavna prava, slobode i vrijednosti predstavnika srpskog naroda, i svih drugih građana Bijeljine, Semberije i Republike Srpske.

8. Da je porodičan čovjek kojeg Bijeljinke i Bijeljinci poznaju i poštuju.

Predsjedništvo Republičke stranke Srpske odlučno je u nastojanju da se prekine praksa predlaganja podobnih i poslušnih, a ne sposobnih u Bijeljini i Semberiji. Zato i predlaže da se za svaku važnu poziciju u Semberiji prvo usvoje valjani kriterijumi, pa zatim imenuje kandidat. Samo tako Bijeljina i Semberija mogu u 21. vijeku razviti sve svoje potencijale i postati najuspješnija regija u ovom dijelu Evrope.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *