RiTE Ugljevik – Regres isplaćen radnicima prije planiranog roka

Uprava kompanije Rudnik i termoelektrana Ugljevik isplatila je regres radnicima ugljevičkog giganta.

Regres je radnicima isplaćen 26. juna, zašta je isplaćeno 2.8 miliona KM u bruto, odnosno 1.750.000 KM u neto iznosu, čime je u roku ispunjena obaveza Uprave RiTE Ugljevik.

„Radnici su regres dobili u predviđenom roku i ono što moramo da naglasimo je da isplata nikada nije dovedena u pitanje. Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom korona virusa razmatrana je opcija da isplata regresa budeo dložena, ali ne i potpuno obustavljena. Ipak, uložili smo dodatne napore kako bi radnici regres dobili ranije“, saopšteno je iz RiTE Ugljevik.

Iz Uprave ovog preduzeća dodaju da je pokrenuta procedura u vezi novog tarifnog postupka, te da se nadaju da će od Nove godine imat i drugu cijenu električne energije, koja će omogućiti nesmetan razvoj ovog preduzeća, što je bio još jedan od zahtjeva radnika.

U vanrednim okolnostima, proizvodnja električne energije u ugljevičkom gigantu je bila stabilna, te je od početka godine do kraja maja proizvedeno je 756 gigavat časova električne energije, što je nešto više od trećine ukupne proizvodnje u sistemu Elektroprivrede Srpske. Uskoro se očekuje i povratak japanskih stručnjaka angažovanih na probnom radu postrojenja za odsumporavanje.

Iz Upraveističu da je u narednom periodu neophodna sinergija svih dijelova preduzeća, kako bi se prevazišli poremećaji na tržištu koje je prouzrokovala pandemija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *