RiTE Ugljevik – Predsjednik izgubio povjerenje članova Sindikata jer je predložio smanjenje plata radnicima

Od kada je, prije nekoliko dana, osvanulo saopštenje Uprave RiTE Ugljevik o Prijedlogu kolektivnog ugovora Sindikalne organizacije kojim je pokušano umanjenje koeficijenata radnicima, bura u ugljevičkom gigantu se ne stišava.  

Naime, prema posljednjim informacijama iz ovog preduzeća, Predsjednik Sindikata RiTE Ugljevik nije dobio podršku Sindikalnog odbora u ovom preduzeću.

Kako navode predstavnici Sindikalne organizacije, Sindikalni odbor uopšte nije bio upoznat sa sadržajem Prijedloga kolektivnog ugovora, po kojem je smanjen koeficijent radnicima. Dodaje se da je Prijedlog upućen samoinicijativno od strane predsjednika, bez znanja Odbora.

Takođe, Sindikalni odbor je odbio da podrži inicijativu o obustavi rada, te odlučio da nastavi pregovore sa Upravom preduzeća o zaključivanju Kolektivnog ugovora.

Odbor je tražio hitno održavanje sastanka sa Upravom RiTE Ugljevik, međutim, ta inicijativa je odbijena od strane predsjednika Sindikata.

Podsjetimo, Sindikalna organizacija RiTE Ugljevik je 15. aprila dostavila Upravi Prijedlog kolektivnog ugovora kojim je predviđeno značajno smanjivanje prava radnika, odnosno znatno niži koeficijenti u odnosu na ranije.

(Novi Glas)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.