RiTE “Ugljevik”: Neodgovornih pojedinaca nema, ali slijede dodatne provjere

U Rudniku i termoelektrani /RiTE/ “Ugljevik” nema neodgovornih pojedinaca koji primaju platu, a ne dolaze na posao, ali će narednih dana biti izvršene dodatne provjere, rečeno je Srni u Službi za odnose sa javnošću RiTE.

Ukoliko se ispostavi da među njihovim radnicima postoje i takvi, iz Rudnika i termoelektrane poručuju da za njih sigurno neće biti mjesta u ovom preduzeću.

Iz ovog preduzeća ističu da u potpunosti podržavaju najavljenu akciju premijera Radovana Viškovića o obračunu sa neradnicima u javnim preduzećima.

“Prema trenutnim informacijama, u našem preduzeću nema takvih neodgovornih pojedinaca, ali smo spremni da u narednim danima uložimo dodatni napor i izvršimo provjere”, naveli su iz RiTE “Ugljevik”.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je 23. decembra da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj.

Kabinet predsjednika Vlade uputio je dopise ministrima i direktorima svih republičkih uprava i upravnih organizacija u kojem traži da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *