RiTE Ugljevik: Do kraja godine nove investicije /VIDEO/

Plan proizvodnje u RITE Ugljevik  premašen je uprkos teškim  uslovima.  Sa proizvedenih 953 gigavatčasova do sada, premašen je i plan proizvodnje električne  energije. Nakon remonta, koji je trajao 47 dana trenutno ova Kompanija  ostvaruje  najbolje proizvodne rezultate u posljednjih desetak godina, kažu nadležni.

Preduzeće RiTE Ugljevik  je u prethodnih sedam mjeseci ispunilo sve zacrtane planove, a nakon remonta bilježi  najbolje proizvodne  rezultate  , izjavio  je direktor ugljevičkog giganta Čedomir Stojanović gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama. Plan proizvodnje premašen je uprkos teškim  uslovima.

Dosadašnja proizvodnja uglja je milion i 193 hiljade tona, što je iznad zacrtanog plana, a ostvaren je i plan otkrivke uglja. Takođe, za sedam mjeseci je u sistem ERS isporučeno je preko  826.hiljada megavat časova  električne energije.

Do  kraja godine planirane su  nove investicije, nabavka dijela rudarske  mehanizacije i određeni broj prateće  mehanizacije. Pregovori oko izgradnje  fabrike  gipsanih  ploča  su u završnoj fazi.

O ovim ali i ostalim aktuelnostima opširnije gledajte u emisiji “Panorama” u nedjelju 29.avgusta od 20 časova .

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *