Ristić: U narednih 7-10 dana više od 15 respiratora /VIDEO/

Kompanije Tehnički remont Bratunac i Elvako metpro mobilisali su sve raspoložive resurse kako bi odmah pružili podršku naporima Vlade RS i građana u borbi protiv koronavirusa. Do sada su obezbijedili jedan respirator kao i značajna sredstva sredstva za pomoć građanima, a inicijatori su Akcije #Respiratorzasrpsku.

Većinski vlasnik kompanija Tehnički remont Bratunac i Elvako Metpro, Slaven Ristić kazao je da u ovim teškim vremenima njegove kompanije žele dati puni doprinos za prevazilaženje krizne situacije sa što manje posljedica.

Za sada je obezbijeđen novac za nabavku respiratora za bijeljinsku Bolnicu čija se isporuka očekuje u toku naredne sedmice. Kao i 100.000 evra za nabavku još nekoliko respiratora iz Njemačke, ali i za pomoć ugroženim ljudima u Bijeljini i Bratuncu.

Kompanije u Ristićevom vlasništvu inicajator su akcije #RespiratorZaSrpsku, koji je u ovom trenutku navažniji aparat. U narednih 7-10 dana Ristić ističe da će imati više od 15 respiratora koje će staviti bolnicama na raspolaganje.

Kompanija Elvaco MetPro juče je donirala Domu zdravlja Bratunac namjenski kontejner iz sopstvene proizvodnje za potrebe trijaže i pružanja medicinske pomoći, akcije pomoći biće nastavljene sve dok bude bilo potrebe.

Kako navodi Ristić to će biti direktna pomoć građanima. Pomoć će biti u lijekovima, zaštitnim sredstvima, hrani ili nekim najneophodnijim stvarima u aktuelnoj situaciji.

Neće davati pomoć u novcu pomoć u novcu, nego će kontaktirati Crveni krst, Udruženja penzionera, Centre za socijalni rad i druge u Bijeljini i Bratuncu i formirati volonterske grupe, staviti određeni broj svojih ljudi i automobila na raspolaganje i na taj način pomoći građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *