Ristić: Ne trgujemo i ne ucjenjujemo nikoga, Republička stranka Srpske ima svoj stav i svoju politiku

Republička stranka Srpske ima svoj stav i svoju politiku, koja je, prije svega, u službi građana. Mi ne trgujemo i ne ucjenjujemo nikoga. Jasno smo stavili do znanja već mnogo puta da će Republička stranka Srpske podržati opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Taj stav se nije promijenio i neće se promijeniti jer je to jednostavno u interesu našeg grada, navodi se u saopštenju lidera RSS-a Slavenka Ristića.

-Takođe, naša koalicija sa najvećom partijom u Republici Srpskoj je neupitna. Mislim naravno na SNSD, čiji sam i sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Odluka da u ponedjeljak ne stavimo naš potpis na ponuđenih 10 principa djelovanja koalicije prouzrokovana je kontinuiranim nepoštovanjem koalicionih dogovora i Republičke stranke Srpske od strane lokalnog SNSD-a, odnosno njihovog rukovodstva. Rijetko se dešavalo da bilo kakav dogovor, pismeni ili usmeni, bude ispoštovan, zbog čega nismo vidjeli razloge da potpisujemo bilo kakve nove dokumente ili principe. Uostalom, mi u Republičkoj stranci Srpske od osnivanja djelujemo po tim principima i naša vrijednost mjeri se po našim djelima, a ne po bilo kakvim potpisima.

Ristić ističe da je stav Republičke stranke Srpske i dalje opredjeljenje za politiku Milorada Dodika i republičkog SNSD-a i to smo u prošlosti više puta dokazali.

-Takođe, želim da poručim lokalnom rukovodstvu SNSD-a da bi trebalo da iskrenije sarađuju sa Republičkom strankom Srpske i da se drže svih dogovora, pogotovo onih koji se tiču našeg grada, navodi Ristić.

Ristić ističe da je Republička stranka Srpske za razvoj i saradnju i iskren je partner SNSD-u, kao i onj lično. U ime Republičke stranke Srpske Ristiće je obećao podršku opozivu u nadi da će zajedno izabrati najboljeg kandidata za novog gradonačelnika.

-Lokalnom rukovodstvu SNSD-a u svoje lično ime izražavam zahvalnost na podršci na prethodnim opštim izborima. Takođe, obećavam da će imati istu takvu podršku od mene lično kad su oni u pitanju, stoji u saopštenju Slavenka Ristića.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *