Republička omladina Srpske očistila deponiju na ulazu u Novo Selo

Članovi Republičke omladine Srpske /ROS/, nakon apela stanovnika naselja Pet jezera i Novog Sela, očistili su deponiju u ovoj prigradskoj zoni i tom prilikom prikupili više od stotinu vreća otpada.

Zamjenik predsjednika ROS Bane Stajić istakao je da su omladinci još jednom željeli da ukažu na važnost očuvanja životne sredine, ali i na neodgovorne pojedince.

– Sramota je da u urbanom dijelu grada neko bez trunke savjesti odlaže ovolike količine smeća i tako zagađuje život svoje i tuđe djece. Današnjom aktivnošću htjeli smo da utičemo i na svijest mladih, jer mi treba da budemo pokretači promjena. Međutim, jasno nam je da se ništa neće sistemski promijeniti ako i nadležni ne uvide ovaj problem, ako ne povećaju kazne, angažuju veći broj komunalnih policajaca, zaposle više ljudi u komunalnim službama – rekao je Stajić.

On je naveo da je u čišćenju deponije učestvovalo dvadesetak članova Republičke omladine Srpske, a da će prikupljeni otpad tokom sutrašnjeg dana na deponiju odvesti služba A.D. „Komunalca“.

RSS je ranije, u nekoliko navrata, učestvovala u aktivnostima akcije „April – mjesec čistoće“ koju realizuje Gradska uprava, a ovog puta su se omladinci sami organizovali i odlučili da svojim primjerom pozovu i druge na očuvanje životne sredine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *