Reprezentativka Sara Kalajdžić: Dio sam RSS jer se borim za bolji položaj sportista

Osamnaestogodišnja Sara Kalajdžić iz Bijeljine reprezentativka je Srbije u karateu, sportu kojim se bavi od njene četvrte godine, a nedavno je odlučila da postane članica Republičke stranke Srpske i da putem političkog djelovanja pokuša da utiče na bolje uslove sportista u Bijeljini i Republici Srpskoj.

Prvu medalju osvojila je sa šest godina, a kod kuće čuva ogromnu kolekciju priznanja, odličja, pehara…

– Na prvo takmičenje sam otišla u Bar kao petogodišnjakinja i nisam postigla zapažen uspjeh, ali sam sebi obećala da ću se vratiti naredne godine i uzeti medalju i Zlatnu čašu. Tako je i bilo. Nakon toga su nastavili da se redaju uspjesi i ove medalje koje vidite pored mene samo su dio onoga što sam uspjela da stavim u jednu torbu i ponesem na današnje snimanje – priča ponosno Kalajdžićeva.

Sara je aktuelna prvakinja Srbije u seniorskoj konkurenciji, a u prethodna dva mjeseca učestvovala je na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima u Španiji, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Slovačkoj, na Kipru… U Republičkoj stranci Srpske je, kako kaže, prepoznala želju da se stvari sistemski mijenjaju i da se pomogne mladim i uspješnim sportistima.

– Nažalost, finansijska i moralna pomoć lokalne i republičke vlasti godinama izostaju. Sve obaveze u vezi sa takmičenjima, avionskim prevozom, nabavkom skupe sportske opreme, snose roditelji. Vidjela sam da se Republička stranka Srpske iskreno trudi da mijenja stvari nabolje, da do izražaja dođu trud i rad, te se nadam da ćemo uspjeti da poboljšamo i položaj najboljih sportista Bijeljine – smatra Kalajdžićeva.

Sara je od 2010. do 2018. godine bila član reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od 2018. dobija poziv od karate reprezentacije Srbije, gdje je već petu godinu njen standardni član i jedna od najboljih karatistkinja. Dok boravi u Bijeljini, na treninge svakodnevno putuje u Šabac, a trenira i u sali koju su njeni roditelji i sestra Dajana koja je fitnes trener, iznajmili i prilagodili vlastitim potrebama. Trenutno se priprema za Svjetsko seniorsko prvenstvo i Mediteranske igre u Tunisu, a u budućnosti svoju Bijeljinu vidi kao grad sa sportskom dvoranom prilagođenom svim sportistima i ostvarivanju vrhunskih rezultata.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *