Rekordan broj žalbi potrošača u Bijeljini /VIDEO/

U bijeljinskom Udruženja potrošača tokom prvih šest mjeseci ove godine evidentirali su rekordan broj žalbi građana posebno kada je riječ o davaocima usluga.

Preko 1.000 žalbi bilo je na utrošak električne energije, blizu 500 na oslobađanje računa za plaćanje odvoza smeća za  ona lica koja nisu radila tokom vanrednog stanja a u posljednje vrijeme sve više je onih koji se žale na rad kablovskih operatera i zatamljivanje pojedinih TV kanala.

Potrošači na području Semberije sve više poznaju svoja prava zahvaljujući kontinuiranom radu Udruženja ali i medija.

To potvrđuje i činjenica da se bijeljinskom Udruženju potrošača “Zvono” svakodnevno javlja sve veći broj građana u potrazi sa rješenjem svojih potrošačkih prava.

Prema riječima Jovana Vasilića predsjednika ovog Udruženja od marta mjeseca kada su proglašene vanredne mjere u Srpskoj veliki broj građana žalio im se na određene davaoce usluga- kao što su elektro očitanja struje, račune za utrošak vode , komunalije i kablovske  operatere.

Komisija je  evidentirala i oko 260 žalbi od strane građana tokom prvih šest mjeseci ove godine a  koje se odnose takođe na rad preduzeća “Komunalac”, a građani su se žalili i na elektro i vodo- usluge.

Kako ističe najveći problemi se javljaju prilikom želje za  raskidanjem  ugovora , ali da se radi na edukaciji potrošača.

Inače Udruženje je tokom prošle godine evidentiralo je oko 600 žalbi , a za prvih šest mjeseci ove godine taj broj je udvostručen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.