Rebalansom gradskog budžeta povećati sredstva za borce

Rebalansom gradskog budžeta u Bijeljini potrebno je povećati budžetska primanja borcima Vojske Republike Srpske, prvo Udruženju veterana “Garda Panteri” jer imaju mnogo nezbrinutih ratnih vojnih invalida kojima je potrebna pomoć, a mala su izdvajanja grada, izjavio je Srni član Upravnog odbora Udruženja Momir Vidović.

Vidović je izjavio Srni da od Odjeljenja za boračko-invaliidsku zaštitu i grada Bijeljina traže povećanje izuzetno niske jednokratne pomoći, napominjući i da su sredstva za stambeno zbrinjavanje takođe mala.

On je istakao da okupljaju mnogo nezbrinutih ratnih vojnih invalida kojima su potrebna kolica, lijekovi.

“Tražimo ovu pomoć za naše borce, za porodice onih koji su poginuli i invalide, kao i povećanje pomoći nama kao Udruženju od vitalnog značaja za grad”, rekao je Vidović pred sjednicu Skupštine grada, zakazanu za srijedu, 19. oktobra.

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” Petar Cvijetinović Srni je izjavio da gradsko Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu na raspologanju ima oko 100.000 KM na godišnjem nivou, koliko iznose i sredstva za jednokratnu novčanu pomoć.

On je naveo da su sa određenim političkim strankama razgovarali o tome da rebalansom bude izglasano povećanje tih sredstava, što bi omogućilo kvalitetnije rješavanje brojnih pitanja, problema i potreba.

Cvijetinović je rekao da Udruženje veterana “Garda Panteri” ima najmanji budžet i nemaju nikakva sredstva, te se snalaze i rade volonterski.

“Prošli put je rebalansom Udruženju grant povećan oko 3.000 KM, pa ukupno ima 8.000 KM, a neophodno je bar oko 30.000 KM godišnje”, naglasio je Cvijetinović.

On je napomenuo da su u više navrata tražili da jedna ulica u gradu bude nazvana po Ljubiši Saviću Mauzeru i imaju razumijevanje da je teško izvršiti preimenovanje, ali da sada predlažu da se novoizgrađeno šetalište nazove po legendarnom komandantu “Garde Panteri”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *