Rebalansom budžeta povećana sredstva za agrar /VIDEO/

Rebalansom budžeta sredstva za podsticaje poljoprivrednicima u Semberiji povećana su sa 1,4 miliona na milion i 580.000 KM. Odluka o izmjeni programa korištenja sredstava za podsticaje u poljoprivredi naći će se na idućoj sjednici Skupštine Grada, čime će se steći uslovi da Agrarni fond počne sa isplatom podsticaja, kako se očekuje predviđena sredstva trebalo bi da legnu na račune poljoprivrednika do kraja decembra.

Odluka o izmjeni programa korištenja sredstava za podsticaje u poljoprivredi naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine Grada u srijedu 8. decembra. Ukoliko bude usvojena steći će se uslovi da Agrarni fond krene sa isplatom podsticaja.

Po prvi put ove godine predviđeno je da poljoprivrednicima za podsticaje bude isplaćen kompletan iznos sredstava predviđen po stavkama, odnosno u podršku lokalnoj poljoprivredi biće usmjereno oko 1,5 miliona KM.

Prema zaprimljenim zahtjevima za premiju od 0,02 pfeninga za pšenicu koja se ove godine po prvi put isplaćuje semberskim ratarima uočeno je da 257 proizvođača nema urednu registraciju gazdinstva.

Kako bi premiju ostvarili i oni jer su pšenicu proizveli i predali, Agrarni fond će kaže Lazarević ići sa prijedlogom prema resornom odjeljenju i gradonačelniku da se naprave liberalniji uslovi i da se izvrši izmjena Pravilnika kada je o stavci za pšenicu riječ.

Stavka za pšenicu ove godine povlači najveći iznos novca iz lokalnog agrarnog budžeta oko 480.000 KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.