Razvojna agencija: Sredstva za dva javna poziva nisu isplaćena /VIDEO/

Sredstva koja su prošle godine dodijeljena za 42 preduzetnika kroz javni poziv za novoosnovane preduzetnike i samozapošljavanje mladih do 35 godina u ukupnom iznosu od 196.000 KM još nisu isplaćena, moglo se čuti na posljednjem zasjedanju Skupštine Grada Bijeljina, na kojem je usvojen Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu, te plan rada sa finansijskim izvještajem Razvojne agencije grada za tekuću godinu.

Program rada Razvojne agencije grada Bijeljina za prošlu godinu realizovan je s ciljem unapređenja poslovnog okruženja na području grada i povećanja broja novoosnovanih  privrednih subjekata, a iznad svega povećanja broja zaposlenih na ovom području, istakao je direktor Razvojne agencije obrazlažući na skupštinskoj sjednici prošlogodišnje realizovane aktivnosti koje su objedinjene u dokumentu koji je dobio odborničku podršku u gradskom parlamentu. Moglo se čuti i da su kroz pet javnih poziva realizovane tri podsticajne mjere.

Realizacijom programskih aktivnosti koje su bile usmjerene na direktan podsticaj dodjelom finansijskih sredstava, dodaje Vlačić, otvorena su 53 nova radna mjesta, a sačuvano je kaže više od 150 postojećih radnih mjesta.

Istakao je i da je Razvojna agencija Grada Bijeljina u završnim pregovorima da bude domaćin devetog Međunarodnog foruma o saradnji između Rauzvojnih agencija Republike Srpske i Srbije.

Govoreći o programu rada sa finansijskim planom za tekuću godinu navodi da je na osnovu ekonomskih pokazatelja iz godine u godinu vidljivo smanjenje broja nezaposlenih lica, te da se bilježi stalni trend rasta registrovanih djelatnosti na ovom području. Ove godine planirano je sprovođenje tri podsticajne mjere kroz javne pozive.

Agencija će sprovesti i nefinansijsku podršku kroz obuke preduzetnika, edukacije i seminare.Moglo se čuti i da privatno preduzetništvo ima vceliki uticaj na ekonomski napredak lokalne zajednice, te da grad Bijeljina sa svojim potencijalima teŽi ka opredjeljenju da građanima pruži štgo bolje uslove za razvoj poslovnih ideja, koje vode ka uspješnijem razvoju grada.

Nakon obrazlaganja Izvještaj o radu Razvojne agencije grada sa finansijskim izvještajem za prošlu te plan rada uz finansijski izvještaj za ovu godinu dobio je odborničku podršku i prošao je na posljednjem redovnom skupštinskom zasijedanju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *