Razmotren prijedlog izmjena i dopuna Zakona o štrajku /VIDEO/

Polaganjem zakletve Diko Cvijetinović iz DNS-a preuzeo je danas funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Na toj poziciji zamijenio je stranačkog kolegu Đorđa Popovića, koji je nedavno preuzeo funkciju ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović rekao je da se izmjene i dopune ovog akta odnose na usklađivanje odredaba važećeg Zakona o štrajku sa odredbama Zakona o radu i Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova.

Ekonomsko socijalni savet Srpske podržao je ovaj prijedlog nacrta zakona. Uslijedila je i rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

Stanivuković je u skupštinskoj sali tvrdio da je “svojim nastupom u Narodnoj skupštini potopio poziciju kojoj i ne treba mikrofon jer samo ćuti na njegovo izlaganje i argumente”.Dobio je i odgovor.

Poslanik SDS-a Milan Tubin smatra da zakonski treba zaštiti radnike koji primaju male plate, a ne smiju da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju. Poslanica PDP Gordana Vidović kazala je da je u Republici Srpskoj evidentna epidemija ćutanja i trpljenja, te da radnici ne ostvaruju svoja osnovna prava.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima i o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, prijedlozi narodnog poslanika Milana Petkovića. Biće razmatran i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *