Razgovor sa Slavenkom Ristićem: Kad nešto iskreno želite, pronaći ćete način da to i ostvarite

U Bijeljini je sinoć održan razgovor sa uspješnim privrednikom, predsjednikom Upravnog odbora Tehničkog remonta Bratunac i vlasnikom preduzeća „Elvako MetPro“ Slavenkom Ristićem.

Na izuzetno posjećenom događaju Ristić je sa građanima Semberije podijelio svoja životna iskustva o školovanju, poslovima koje je radio, privrednim poduhvatima i razlozima povrtaka u Bijeljinu i Republiku Srpsku.

– U životu sam se vodio izrekom – „Kad želite nešto da uradite, tražite način. Kad nešto ne želite, tražite razlog.“ Srećan sam što sam se večeras sa ovim dragim ljudima prisjetio djetinjstva u Bijeljini, prvih pravih prijateljstava, bavljenja sportom, ali i daljeg životnog puta koji nije bio lak. Međutim, nikada nisam pristajao na prepreke i uvijek sam znao da za svaki problem mora postojati rješenje. Tako sam podigao iz pepela i TRB i „Elvako“, a što je najvažnije, dao sam ljudima primjer da mogu da žive u svojoj zemlji, od svoga rada – istakao je Ristić.

On je naglasio da je najbolja potvrda tome da je izabrao ispravan put, današnje potpisivanje ugovora između bijeljinskog „Elvaka MetPro“ i državne italijanske kompanije „Terna“, koji je omogućio zapošljavanje novih 15 radnika.

– U srijedu u Bratuncu u TRB-u predstavljamo novo oklopno vozilo „Vihor“, o kojem već mjesecima pišu strani stručni časopisi, kao uostalom i o „Despotu“. Ipak, ništa od toga ne bih postigao da nisam vjerovao u naš najveći resurs – ljude, ali i oni u mene. Ako smo mogli da sa proizvodima iz Bratunca i Bijeljine postanemo poznati na svjetskom tržištu, onda je moguće i da Bijeljina ima auto-put, slobodnu zonu, još više razvijenu poljoprivredu. Promijenimo svijest, promijenićemo svijet – poručio je Ristić.

On je dodao da sve što radi, čini zbog budućnosti Republike Srpske i mladih ljudi koji treba da osnivaju porodice na svojim ognjištima.

Među više desetina mladih koji su imali priliku da upoznaju životni put ovog velikog humanitarca, privrednika i vizionara, bio je i Slaviša Stanimirović, diplomirani mašinski inženjer.

– Tokom studija, jedno vrijeme sam primao stipendiju Tehničkog remonta Bratunac, gdje sam odradio i pripravnički staž. Nakon fakulteta, dobio sam priliku da radim u TRB-u, gdje sam i danas zaposlen, na mjestu inženjera konstruktora – rekao je Stanimirović.

Inicijator „Razgovora sa Slavenkom Ristićem“, omladinac Bane Stajić, istakao je da će slične tematske večeri sa istaknutim privrednicima biti organizovane i u narednom periodu.

– Mladi žele da čuju pozitivne primjere, a mnogi će nakon večerašnjeg razgovora sigurno imati hrabrosti da pokušaju da realizuju neke od svojih ideja. Uvijek je inspirativno slušati ljude koji imaju tako veliko životno iskustvo, poput Slavenka Ristića – zaključio je Stajić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *