Raspisan Konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja objekta „vodotoranj”

Grad Bijeljina raspisao je konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja za adaptaciju i rekonstrukciju multifunkcionalnog objekta “vodotoranj” kako bi se unaprijedile njegove ambijentalne vrijednosti – adaptacijom postojećeg objekta.

Konkursno rješenje treba da bude kvalitetna urbanističko-arhitektonska postavka i kompozicija za objekat Vodotornja. Ono treba da bude funkcionalno i da ambijentalno unaprijedi prostor i samim tim učini ga prepoznatljivim i atraktivnim za širok spektar korisnika kako bi pomenuti lokalitet dobio i svoju turističku, kulturnu i urbanističko-arhitektonsku vrijednost.

Idejno rješenje treba da obuhvati spoljno i unutrašnje uređenje sa mogućnošću adaptacije prostora na vrhu objekta Vodotornja u ugostiteljski objekat sa vidikovcem.

Konkurs je prema pravu na učestvovanje  – otvoreni, prema zadatku – projektni, prema stepenu sprovođenja – jednostepeni, prema načinu predaje – anonimni.

Pravo učešća na Konkursu imaju sva fizička lica sa stečenim stručnim znanjima iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture, građevinarstva i prostornog planiranja,  i studenti završne godine gore navedenih fakulteta, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, kao i pravna lica koja imenuju lice sa stečenom visokom stručnom spremom iz navedenih oblasti.

Uslov za dodjelu nagrada je minimalno 3 pristigla rada, a dodijeliće se nagrade u sljedećim neto iznosima:

1.            Prvoplasirani rad: 2.500.00 KM

2.            Drugoplasirani rad: 1.500.00 KM

3.            Trećeplasirani rad: 1.000.00 KM

Rok za predaju radova je 27.12.2021. godine u 12:30 časova.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *