Radovanović: Cilj je Premijer liga i afirmacija mladih igrača /VIDEO/

Jedina ekipa sa perfektnim učinkom nakon 8. kola  u košarkaskoj Prvoj ligi RS jeste ekipa Radnika iz Bijeljine. Na početku sezone, iz uprave Radnika su najavili napad na Premijer ligu BIH što ova mlada ekipa, iz kola u kolo,  potvrdjuje i na terenu. Ekipa Tv Arena prisustvovala je treningu prvog tima i razgovarala sa trenerom Vladimirom Radovanovićem i kapitenom Dejanom Kokorušem.

Najteži put koji jedan sportski kolektiv može da izabere jeste ostvarivanje rezultata uz afirmaciju mladih igrača a to je put kojim je trener Vladimir Radovanović sa svojim timom krenuo prije dvije godine, a tabela Prve lige RS ove sezone govori koliko je ozbiljno posao radjen u tom periodu.

Sistem je uspostavljen i od njega se neće odstupati, razvoj mladih igrača je prioritet a to se prošlih godina znalo odraziti i na rezultat, medjutim, ove godine su se kockice poklopile. Radnik igra sjajno, a kako kaže trener Radovanović, pritiska nema, jer je sezona tek počela i dug je put pred njima do Premijer lige Bih.

Dejan Kokoruš kapiten tima i godinama jedan od najboljih košarkaša u BiH istakao je da je tim sjajno otvorio sezonu, ali da je nezahvalno u ranoj fazi takmičenja prognozirati ishod sezone.

Narednu utakmicu košarkaši Radnika odigraće 13. decembra protiv, gradskog rivala, ekipe Budućnosti, koja je takodje dobro otvorila sezonu. Naime imaju 3 pobjede iz 5 mečeva i po riječima Vladimira Radovanovića, čeka ih jako težak duel kako se timovi jako dobro poznaju, a oba tima imaju visoke ambicije u ovoj sezoni.

Nažalost utakmica će biti odigrana bez prisustva publike te će Bijeljinci ostati uskraćeni za ovu pravu košarkašku poslasticu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.