Radi se na iznalaženju modela kako pomoći privrednicima /VIDEO/

Privreda , ugostiteljstvo i turizam su među najpogođenijim oblastima tokom pandemije virusa korona. Bez pomoći nadležnih organa mnogi će biti prinuđeni da odjave djelatnost što potvrđuje i zvanična statistika. Na području Bijeljine ništa bolja situacija. U gradskom Odjeljenju za privredu kažu da se radi  na iznalaženju modela, kako pomoći privrednicima.

Situacija u oblasti preduzetništva je danas jako teška i u ovoj grani se bore za opstanak , kažu u bijeljinskom Udruženju “Preduzetnik”.  Sve  oblasti su pogođene pandemijom virusa korona ,najviše su ugroženi trgovina i ugostiteljstvo  a situacija je teška i  u oblasti saobraćaja.

Kada je riječ o trgovini i ugostiteljstvu situacija je takođe teška , jer je došlo do pada kupovne moći građana .

U gradskom Odjeljenju za privredu kažu da su svjesni teške situacije u ovoj oblasti jer su svi segmenti privrede pretrpjeli štetu. Statistički podaci ne obećavaju.

On dodaje da statistički podaci ipak ne pokazuju realnu sliku. Radi se na iznalaženju modela , kako pomoći privrednicima. U Bijeljini postoji i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća koja kroz određene programe finansijski pomaže oblast privrede. Takođe  realizuju se i projekti posredstvom Zavoda za zapošljavanje RS.

Ovo su samo neki od modela pomoći privrednicima , kažu u Odjeljenju i dodaju da će se raditi i na realizaciji novih ideja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *