PU Bijeljina: Za 10 mjeseci 197 slučajeva zloupotrebe opojnih droga /VIDEO/

Za 10 mjeseci na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 197 slučajeva zloupotrebe opojnih droga. U istom periodu ukupno je oduzeto sedam kilograma različitih supstanci, od toga oko pet kilograma marihune, 55 grama kokaina, ali i određena količina medicinskih droga.

U oktobru ove godine na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina zabilježeno je 16 slučajeva zloupotrebe droge, što je za 120 odsto više u odnosu na uporedni period lane, podaci su Sektora kriminalističke policije.

Govoreći o rezultatima u prvih deset mjeseci ove godine Gajić dodaje da je ukupno evidentirano 197 slučajeva u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, od čega je pričinjeno 51 krivično djelo i 146 prekršaja.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina, napominje Gajić, već dugi niz godina provode operativne akcije koje su usmjerene na sprečavanje trgovine i zloupotrebe opojnih droga. Podsjetimo, Policijska uprava Bijeljina mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti obilježiće 8. decembra uličnom akcijom u kojoj će građanima biti podijeljen propagandni materijal sa jasnom porukum i savjetima roditeljima kako da postupaju sa djecom ukoliko kod njih prepoznaju simptome korištenja droga.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *