PU Bijeljina: Bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta /VIDEO/

Načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić istakao je da su u julu evidentirana  74  krivična djela što je za oko 13 odsto manje nego u uporednom periodu prošle  godine.

U strukturi krivičnih djela, najbrojnija su djela opšteg kriminaliteta sa cak 92 odsto.

Takođe, načelnik je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Sprske sprovodi kampanju „Vozite oprezno, putujte bezbjedno“, čiji je cilj veća bezbjednost svih učesnika u saobraćaju

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina adekvatno su odgovorili na problem migrantske krize gdje se bilježi značajan pad ilegalnih prelazaka migranata.

U mjesecu julu, na području koje pokriva PU Bijeljina evidentirano je 80 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. Medju najzastupljenijim prekšajima iz ove oblasti su tuča i fizički napad, vrijedjanje drugog lica i svadja i nepristojno ponašanje rekao je inspektor sektora policije Simo Cvjetinović

Preduzimajući planske operativne tačke ,mjere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela protiv imovine,tj.teške krađe ,provale u trgovinske radnje i kuće,otkrili su dva počinioca čime su rasvijetlili šesnaest krivičnih djela,” istakao je Srđan Gajić  načelnik Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina.

Podsjećamo da u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena, nebezbjedna i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težnih oblika saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina, od juče, spovodi pojačanu kontrolu saobraćaja.

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila će se do 31.avgusta 2020. godine  vršiti preko Dual radarskog sistema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *