Prvi radni dan novog gradonačelnika Ljubiše Petrovića /FOTO/

Novoimenovani gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović simbolično je danas preuzeo ključeve Gradske uprave od zamjenika gradonačelnika Marka Mihajlovića i poručio da je gradska kuća – kuća svakog građanina Bijeljine, kao i gostiju koji je budu posjećivali.

“Ovo je moj prvi radni dan, primopredaja dužnosti je prije dva dana protekla uredno, ali u specifičnim uslovima, za koje bi svaki građanin, vjerujem, volio da je bilo drugačije. Htio bih još jednom da izrazim saučešće porodici preminulog gradonačelnika Miće Mićića”, rekao je Petrović novinarima.

On je još jednom zahvalio građanima Bijeljine koji su mu na izborima ukazali povjerenje.

“Biću gradonačelnik svakog građanina i na nama je upornost i istrajnost da svi, i oni od kojih nisam dobio podršku, u Gradskoj upravi stvaramo bolji ambijent i još bolju Bijeljinu za svakog građanina”, naveo je Petrović.

On je dodao da je, zajedno sa saradnicima, juče poslao dopis javnim preduzećima pod jurisdikcijom Gradske uprave, u kojem je naveo da će se upoznati o njihovom finansijskom poslovanju od 2016. do 2020. godine.

“Javnost o tome treba da bude upoznata”, istakao je Petrović i dodao da ova preduzeća do 25. januara treba da dostave dopise.

On je naveo da će svako javno preduzeće, a ima ih 18, koje bude pokazalo dobro poslovanje biti nagrađeno, a ona sa negativnim bilansom poslovanja biće po zakonu sankcionisana.

“Stepen odgovornosti prema javnim resursima mora biti na najvišem nivou. Ovdje, pod krovom gradske kuće, uvijek će biti prilike da se bavimo društveno odgovornim radom, a nikako politikantstvom”, poručio je Petrović.

On je najavio da će nakon 25. januara moći preciznije informisati javnost u kojim preduzećima se radilo odgovorno, odnosno manje odgovorno.

Govoreći o finansijskom izvještaju na dan primopredaje u Gradskoj upravi, on je rekao da su ukupna budžetska sredstva realizovana u procentu 85 odsto u odnosu na plan.

“Grad se u ovoj godini zadužio za osam miliona KM, a otplatio je tri miliona KM. Ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze grada iznose oko 37 miliona KM”, naveo je Petrović.

Petrović je rekao da će danas od gradskog Odjeljenja za finansije zatražiti detaljnije podatke o kratkoročnim i dugoročnim obavezama kako bi bili utvrđeni dosadašnji troškovi, a prema narodnoj imovini ne odnosilo neodgovorno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *