Provjera bezbjednosti saobraćaja u Majevičkoj ulici /VIDEO/

Agencija za bezbjednost saobraćaja RS podržala je sa 3.200 KM projekat pod nazivom “Provjera bezbjednosti saobraćaja u Majevičkoj ulici u Bijeljini”.

To je polovina iznosa za izvođenje studije koja treba da donese rješenje kojim bi se spriječilo ponavljanje nesreća, pogotovu onih sa smrtnim ishodima, na pješačkim prelazima u ovoj ulici.

Drugu polovinu novca obezbjeđuje gradska uprava u Bijeljini koja je i zahtijevala analizu.  Utvrđivanje uzroka dosadašnjih nesreća i stanja na terenu vršiće licencirani stručnjaci Agencije.

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske raspisala je 25. septembra prošle  godine Treći javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za sufinansiranje iz fonda od 68.393.60 KM koji se puni sredstavima koja uplaćuju društva za osiguranje i filijale društava za osiguranje iz FBiH. 

Između  prijavljenih 30 podržano je 19 projekata iz 17 jedinica lokalne samouprave, među kojima su  Bijeljina, Ugljevik i  Donji Žabar. Bijeljina će uskoro kandidovati i zaštitu preelaza kod škole u Patovači.

Radović u izjavi za Arena TV kaže da u Srpskoj postoji niz lokacija na kojima su postavljeni svijetleći znakovi upozorenja u neposrednoj blizini osnovnih škola. Analize provedene u Srbiji pokazuju da ih vozači poštuju.

Radović kaže da je preuranjeno govoriti kakvo rješenje će biti za Majevičku ulicu.

U Sloveniji se poseglo za izdizanjem najbližih raskrsnica za desetak centimetara od nivoa puta, u drugim slučajevima za postavljanje vibro traka ili ležećih policajaca, u trećim ograničenje brzine na 30 km na čas u cijeloj ili dijelu ulice ili za postavljanje semafora.

Odluka o najboljem konkretnom rješenju će se donijeti nakon sagledavanja svih parametara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.