Protest košarkaša NBA lige, odložene tri utakmice

Sinoć se nije igralo, poslije novog nasilja i policijske brutalnosti, igrači su na ovaj način podigli glas u želji da ih čuje Amerika.

U ovom trenutku stvari su daleko od raspleta, košarkaši su održali sastanak, ali nema zajedničkog stava.

Američki mediji su iz nekih izvora saznali da kompletni timovi Lejkersa i Klipersa ne žele da igraju, da su donijeli odluku, ali da su ostali učesnici plej-ofa podijeljeni.

Zbog nemogućstva da se nađe dogovor, Lebron je prema tim izvorima napustio sastanak iznerviran zbog raskola, ali prije svega jer su Baksi bez konsultacije sa drugim timovima odbili da igraju. On smatra da su prije tog poteza morali da obavijeste ostale, kako bi igrači izašli sa istim stavom.

Ovako odložene su tri utakmice, malo je vjerovatno da će se igrati i danas, ali niko ne zna da li je ovo kraj, ili će podjele usloviti nemoguću situaciju da timovi sa Pacifika, iz EL-Eja sami napuste “mehur” u Orlandu i praktično predaju mečeve. Radi se o dvije ekipe koje su uz Milvoki favoriti za titulu.

Anti-trampovska javnost je dala podršku igračima jer je ovo način da dignu glas i ukažu na probleme onima koji gledaju košarku, a zatvaraju oči pred rasnom nejednakošću, ali generalno gledano bez zajedničkog stava i “promjene” kako je napisao iznervirani Lebron poslije najnovijeg nasilja policije, akcija djeluje stihijski…

Lebron se zalaže za akciju i vlasnika klubova, a navodno su igrači nezadovoljni što Adam Silver komesar NBA ne zauzme stav.

(sportske.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.