Protekle noći došlo do znatnog porasta rijeke Drine

Jutros u 6,00 časova vodostaj rijeke Drine na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je + 431 cm, i u protekla 24 časa u porastu je za 62 cm.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine jutros u 06:00 časova na HE Zvornik iznosio je 1867 m³/sek.

Usled znatnog porasta vodostaja došlo je do izlivanja rijeke Drine u priobalnim dijelovima mjesne zajednice Janja, zaplavljen je  Eko Kamp i  veći broj vikendica-dvorišta, kao i veći dio Lešničke ulica koja je neposredno uz rijeku Drinu.

Vodostaj rijeke Save jutros u 06:00 časova  na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +911 cm, odnosno u protekla 24 časa porastao je za 13 cm. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu +970 cm. Vodostaj rijeke Save je i dalje u porastu.

S obzirom na veoma visok vodostaj rijeka Save i Drine na području Semberije, nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *