Proširivanje kapaciteta – otvaranje novog Vrtića u ulici Živojina Mišića /VIDEO/

S ciljem unapređenja predškolskog vaspitanja i obrazovanja ali i proširenja vrtićkih kapaciteta gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović održao je sastanak sa rukovodstvom JU Vrtić “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini. Dogovoreno je da se riješi pitanje upotrebne dozvole za objekat Vrtića u Patkovači , ali i otvaranje novih objekata u gradu.

U Bijeljini trenutno nema dovoljno kapaciteta za veći  obuhvat djece u predškolskim ustanovama.Iako Vrtić “Čika Jova Zmaj”  kao jedina javna ustanova u Gradu radi u pet objekata  i primaju oko 520 djece, kapaciteti su popunjeni i traži se mjesto više.Oko 200 prijava roditelja je na čekanju, kažu u ovoj ustanovi.

Evidentno je da se kapaciteti moraju proširiti. Toga su svjesni i u gradskoj upravi. Najavljuju otvaranje novog Vrtića u ulici Živojina Mišića na lokaciji nekadašnjeg starog buvljaka . Za ovaj objekat urađen je i projekat .

Analize su pokazale da je boravak u Vrtiću od velikog značaja za socijalizaciju i  razvoj djece koja pokazuju veći napredak i znanje tokom školovanja u odnosu na drugu djecu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.