Promovisani talenti Grada Bijeljina /VIDEO/

Treća promocija talenata grada Bijeljina pod nazivom “ODABRANI” održana je sinoć u Centru za kulturu “Semberija”. Riječ je o mladima koji su ostavili značajan trag kroz svoje dosadašnje djelovanje na polju nauke, sporta, muzike i omladinskog aktivizma.

Gradska uprava u  Bijeljini  organizovala je i ove godine  manifestaciju  “Odabrani”, s ciljem  promocije  mladih  talenata , umjetnika  i sportista. Na manifestaciji se predstavilo 20 mladih talentovanih ljudi, uzrasta od 5 do 30 godina, koji su ostavili značajan trag kroz svoje dosadašnje djelovanje na polju nauke, sporta, muzike i omladinskog aktivizma.

Katarina Tomanić, predstavnik studenata Pedagoškog fakulteta u Bijeljini predstavila je volonterski aktivizam u Bijeljini kojim se bavi već sedam godina.

Kako ističe u Bijeljini postoji značajan broj volontera koji pomažu u radu lokalne zajednice i pojedinaca.

Pozvala je mlade ljude da se aktivno bave volonterizmom.

Trinaestogodišnja Sara Popović bavi se već nekoliko godina plesom , a sugrađanima se predstavila gimnastičarskom disciplinom  akro – hip pop.

Pored mladosti , Bijeljina je i grad sporta . Brojni sportski klubovi funkcionišu na ovim prostorima i okupljaju mlade. I Rukometni klub “Bijeljina” u omladinskom pogonu ostvaruje zapažene rezultate.

Promocija podrazumijeva realizaciju dokumenta „Omladinska politika Grada Bijeljina” za period 2019-2023. godine, koji obuhvata više oblasti od kojih je jedna izvrsnost mladih.

Treba naglasiti da ništa dostojnije ne predstavlja jedan grad od njegovih talenata, koji na najbolji način, pored predstavljanja svog talenta, promovišu i svoj grad i svoju zemlju, poručili su iz gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *